Nykytanssi

Nykytanssi eli moderni tanssi alkoi kehittyä 1900-luvun alussa, kun suuret tanssitähdet alkoivat vaatia suurempaa vapautta tanssin ilmaisuun. Nykytanssi perustuu luovaan liikkumiseen ja sillä on määrätty oma liikesanasto. Nykyisin nykytanssin eri tyylisuuntaukset ja tekniikat ovat sekoittuneet ja yhdistyneet toisiinsa muodostaen mielenkiintoisen ja rikkaan liikekielen korostaen tanssijan musikaalisuutta ja tanssillista ilmaisukykyä. Nykytanssin ytimeen kätkeytyy tanssi-ilmaisun kehittämisen loputon innostavuus.

Nykytanssi kehittää monipuolisesti yleiskuntoa, kehon koordinaatiota, notkeutta ja elastisuutta. Nykytanssissa pyritään siihen, että liike kumpuaisi sisältäpäin ja tanssijan tunteista. Nykytanssi voi käyttää mitä tahansa tyylilajia edustavaa musiikkia tai tanssi voi tapahtua hiljaisuudessa. Tanssin ja musiikin suhteen pohtiminen ja erilaiset niihin liittyvät kokeilut ovat tärkeässä roolissa tunneilla. Tunnit muodostuvat vartalon monipuolisesta lämmittelystä, rentoutumisharjoituksista, tekniikkaharjoituksista, askelsarjojen opettelusta ja tanssisommitelmien harjoittelusta. Tule mukaan tanssimaan Tampereelle Klingendahliin!

Nykytanssi-improvisaatio

Improvisaatio nykytanssin osana. Improvisaatiota kuvaavat sanat vapaa tanssi ja oma luovuus. Tavoitteena on löytää voima liikkessä samalla osata tuntea ja tutustua liikkeeseen ja löytää rentoutuminen omassa liikkeessä. Tunnilla käytetään nykyflow tanssitekniikkaa, sekä eri improvisaatio tekniikoita kuten Gaga, kontakti-improvisaatio ja orgaaninen liike. Tunti sopii kaiken tasoisille nuorille ja aikuisille.

Mitä tarvitset tunneilla?

Rennot vaatteet ja paljaat varpaat tai sukat.

Kotiolovenyttely tanssituntien lisänä

Tiedätkö sen hyvän olon tunteen venyttelystä? Tavoita onnellisen olosi flow. Suorittamisen saat tunnilla unohtaa, sillä parhaat tulokset tulevat rentouden kautta. Keho kiittää. Kotiolovenyttely on myös läsnäoloharjoitus. Ei sisällä tanssillista osuutta.

Tunti sopii mainiosti tanssituntien lisänä kehonhuoltoon ja palautumiseen. Tunti sopii kaiken tasoisille teineille ja aikuisille. Irinan Kotiolovenyttelyt pidetään etätuntina. Lähetä Whatsup-viesti Tanssitehtaan numeroon 050 401 6003 niin saat ohjeet miten osallistua tunneille.