Nykytanssi

Nykytanssi eli moderni tanssi alkoi kehittyä 1900-luvun alussa, kun suuret tanssitähdet alkoivat vaatia suurempaa vapautta tanssin ilmaisuun. Nykytanssi perustuu luovaan liikkumiseen ja sillä on määrätty oma liikesanasto. Nykyisin nykytanssin eri tyylisuuntaukset ja tekniikat ovat sekoittuneet ja yhdistyneet toisiinsa muodostaen mielenkiintoisen ja rikkaan liikekielen korostaen tanssijan musikaalisuutta ja tanssillista ilmaisukykyä. Nykytanssin ytimeen kätkeytyy tanssi-ilmaisun kehittämisen loputon innostavuus.

Löydä oma flowsi! Tavoitteena on löytää voima liikkessä samalla osata tuntea ja tutustua liikkeeseen ja löytää rentoutuminen omassa liikkeessä.

Nykytanssi kehittää monipuolisesti yleiskuntoa, kehon koordinaatiota, notkeutta ja elastisuutta. Nykytanssissa pyritään siihen, että liike kumpuaisi sisältäpäin ja tanssijan tunteista. Nykytanssi voi käyttää mitä tahansa tyylilajia edustavaa musiikkia tai tanssi voi tapahtua hiljaisuudessa. Tanssin ja musiikin suhteen pohtiminen ja erilaiset niihin liittyvät kokeilut ovat tärkeässä roolissa tunneilla. Tunnit muodostuvat vartalon monipuolisesta lämmittelystä, rentoutumisharjoituksista, tekniikkaharjoituksista, askelsarjojen opettelusta ja tanssisommitelmien harjoittelusta. Tanssitreenauksen ja askelten lisäksi tunnilla on keskeistä ilmaisu ja tarinankerronta, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja koko ryhmän sisäisen voiman avulla. Tule mukaan tanssimaan Tampereelle Klingendahliin!

Kaudella 24-25 lukujärjestyksessä on useita nykytanssituntivaihtoehtoja. Voit käydä yhdellä, tai useammalla viikkotunnilla. Laita viestiä jos sopivan ryhmän valinta mietityttää.

Syksyn uutuustuntina on torstaisin klo 19.30-20.45 nykytanssin ja jazztanssin yhdistelmätunti. Tämä tunti sopii jatkaville harrastajille.


Mitä tarvitset tunneilla?

Rennot, liikkumiseen soveltuvat vaatteet ja paljaat varpaat tai sukat/varvikkaat.