Baletti

Baletti on tanssin klassikko muoto. Baletissa pyritään keveyden ja painottomudeen illuusioon, jota korostaa ballerinojen tanssi varpaiden kärjillä ja ylväs ryhti. Baletin perustaitojen osaaminen antaa valmiudet kaikkiin tanssilajeihin. Tunnilta saat ryhtiä, kannatusta kehoon, notkeutta ja elastisuutta lihaksiin sekä siroutta ja sulavuutta olemukseen. Tanssituntiin kuuluu klassisen baletin musiikki ja liikemateriaali tankotyöskentelynä sekä keskilattialla tapahtuvin harjoittein. Tunneilla harjoitellaan erilaisia baletin askelia ja tanssisommitelmia.

Balettimestarimme Virvan nuorten ja aikuisten tunneilla tanssitaituruus ja lajin kauneus toteutuu taidolla ja ilon kautta tapahtuva opetus saa jokaisen kokemaan onnistumisen iloa.

Aikuisten tunneilla huomioidaan tanssitekniikassa ja tuntien suunnittelussa aikuinen harrastaja. Tunneilla jokainen voi nauttia tanssista sellaisena kuin on. Jokainen voi loistaa parhaimmillaan omana itsenään. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Tanssitehtaalla Klingendahlissa myös aikuisten alkeisbalettitunteja. Suosittelemme kokeilemaan tätä klassikko tanssimuotoa.

Kärkitossutunti (pointe work) on oma tuntinsa lukujärjestyksessä.

Tiistain Baletti ja Repertoire eli variaatiot- tunnilla balettitekniikan ja tuntitreenauksen lisänä tunneilla heittäydytään ja harjoitellaan balettimaailman klassikkoja: erilaisia variaatioita baleteista Giselle, Bajadeeri ja Prinsessa Ruusunen. Pelkän teknisen taituruuden sijaan tunneilla keskitytään roolien sisäistämiseen, tanssillisuuteen ja musikaaliseen ilmaisuun.

Mitä tarvitset tunneilla?

Balettitunnille suositellaan vartalonmyötäisiä treenivaatteita ja baletin harjoitustossuja.