Baletti alkaen 12- vuotiaille

Baletti on tanssin klassikko muoto. Baletin perustaitojen osaaminen antaa valmiudet kaikkiin tanssilajeihin. Baletissa pyritään keveyden ja painottomudeen illuusioon, jota korostaa ballerinojen tanssi varpaiden kärjillä ja ylväs ryhti. Tunnilta saat ryhtiä, kannatusta kehoon, notkeutta ja elastisuutta lihaksiin sekä siroutta ja sulavuutta olemukseen. Baletissa työstetään vartalon oikeaa asentoa, ryhtiä, jalkatyöskentelyä, käsien asentoja, koordinaatiota, notkeutta, musikaalisuutta ja tanssillisuutta. Balettitunneillamme Klingendahlissa jokainen voi loistaa parhaimmillaan omana itsenään. Tanssitunneilla harjoitellaan askelia ja tehdään tanssisommitelmia joissa kehitetään luovuutta sekä tanssillista ilmaisukykyä.

Tunneilla käytetään myös kärkitossuja. Kärkitossujen kanssa tanssin aloittamisesta ( pointe work harjoitukset) ja niiden hankinnasta sovitaan opettajan johdolla kauden alussa.

Petran balettitunti 12-16 vuotiaille tiistaisin klo 16.30-17.30

Mitä tarvitset tunneilla?

Otamme lukukaudella 22-23 nuorten balettitunneilla käyttöön nk. ryhmäpuvun joka sovitaan yhteisesti tanssikauden alkaessa ensimmäisillä tunneilla. Lisäksi tarvitset vaaleat balettitrikoot ja vaaleat baletinharjoitustossut. Balettitunnilla pitkät hiukset pidetään nutturalla. Pojilla valkoinen hihaton t-paita, mustat trikoot ja mustat baletinharjoitustossut.