Vaikka näytämmekin vain tanssivan ja pitävän kivaa

22.09.2019

Sanotaan, että nuorena on enemmän odotettavaa. Enemmän voimia ja riemua. Enemmän menestymisen mahdollisuuksia. Aikuinen usein ajattelee, että se mikä ennen kuului tähän hetkeen ja tulevaan saattaisi nyt tehtynä muistuttaa liikaa menneestä. Luovummeko tanssista koska emme ole enää niin nuoria, vai annammeko sille tilaa ja mahdollisuuden kehittyä uudelleen erilaisena? Tätä kysyin aikuisilta harrastajiltamme viime jouluna.

Viime vuonna tanssitunneille palasi useampi tanssityttö vuosien takaa. Olen niin mielissäni, että tanssimme tuoma hyvä kantaa ja niin moni palaa aikuisena tanssiharrastuksen pariin. Tästä ilosta olen saanut uskon toteuttaa yhden haaveeni: tehdä aikuisille oma tanssiryhmä.

Alamme pian harjoittelemaan uutta tanssia tulevaa juhlavuotta varten. Ryhmään voi liitttyä mukaan! Mukaan voit tulla nyt loppusyksystä tai tammikuun alusta. Ryhmämme harjoittelee muutaman kerran kuussa omien tanssituntien lisäksi. Uutta teosta harjoituksissa alkaen keskiviikko 23.10. klo 19.15-20.30.

#

Kuvaaja Jana Machackova-Oey

Tanssi on enemmän kun yksi suoritettu kurssi. Tanssi on elämäntapa, joka tuo fyysistä hyvinvointia, ystävyyttä ja yhteisöllisyyttä. Yhdessä tekemisen riemua ja tavoitteita.

Ei. Ei siis vain nuorena. Yhtä lailla kohta viiskymppiselläkin on paljon odotettavaa. On voimia, uskallusta, riemua ja menestymisen mahdollisuuksia. Tanssielämää joka suuntautuu vauhdilla eteenpäin. Kuten aina teille sanon: Minkä notkeudessa häviämme nuorille, sen eläytymisellä, elämän kokemuksella ja fiiliksellä voitamme. Kabanov Body Positive Tanssitehdas. Tanssimme ihan starana.

Asun perheeni kanssa Varalan, Suomen ensimmäisen urheiluopiston perustajan Anna Liljan vanhassa kodissa. Hyvin insipiroivaa tuntea asunnon naisenergia. Anna Lilja halusi aikanaan edistää naisten liikuntakasvatusta. Alkujaan kurssit oli suunniteltu teollisuuslaitosten palveluksessa olevien naisten kunnon kohottamiseksi. Ihailen hänessä ja puolisossaan sitä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, jolla he kehittivät naisten liikuntamahdollisuuksia. He tiesivät, että naiset tarvitsevat tätä.

Tulevan juhlavuoden teemamme on Kabanov Tanssitehdas tanssii pumpuliplikkojen jäljille, ihan starana. Valokuvanäyttelyssä ja siihen syntyvissä tansseissa Finlaysonin aluella Vooningissa marraskuussa 2020. Finlaysonin pumpulilikat ovat tehneet tietä meille nykypäivän naisille. Tänä päivänä meillä on enemmän mistä valita. Liikunta on silti yhä keskiössä työssäjaksamiselle.

´Puuvilla´ on nykypäivänä saanut uusia muotoja. Kierrättämällä muovia saa kangasta. Tieto lisääntyy ja meillä on mahdollisuus olla osa muutosta. Tehdä maailmasta parempi paikka elää ja ja olla. Parantaa hyvinvointiamme. Sen Anna Liljan henki kotimme seinissä ja hirsissä minulle kuiskaa.

Muovin tuotanto maailmassa kasvaa räjähdysmäisesti: puolet maailman kaikesta muovista on tuotettu viimeisen 13 vuoden aikana. Heitämme mereen vuosittain miljoonia tonneja muovia, joista osa huuhtoutuu takaisin rannikoille. Siellä muovi tappaa eläimiä ja kulkeutuu ruokaketjun pitkin suurimpiin nisäkkäisiin ja ihmisiin asti. Pienennetään ympäristöjalanjälkeämme kierrätyksellä.

Muovimeri. Se on uuden tanssin aihe. Nykyjazz- tanssiteoksemme.

#

Kuvaaja Heikki Toivanen