Nykytanssi - Horton tekniikka

Lihasvoimaa, tasapainoa, itsevarmuutta ja herkkyyttä korostava legendaarisen Alvin Aileyn oppi-isän Lester Hortonin luoma tanssitekniikka. Horton kehitti oman lähestymistapansa tanssiin jossa vaikutteita eri kulttuurien tanssiperinteistä. Tanssitekniikassa korostuu koko vartalon monipuolinen liike. Tekniikassa on yhtäläisyyksiä jazztanssitekniikkaan. Horton tanssitekniikassa käytetään jazztanssitekniikasta tuttuja elementtejä. Siihen yhdistyy myös lyyrinen tanssi, herkkyys ja liikkeen flow. Tanssitekniikassa korostuu sprintterin ylävartalon lihasvoima, voimistelijan notkea selkä ja balettitanssijan sulavat jalat. Tunnetuin liike on lateral T, jossa tanssija tekee asennon, joka muistuttaa t-kirjainta seisoen yhdellä jalalla vartalo taivutettuna 90 astetta. Tässä asennossa tanssija pystyy hyppäämään, kääntymään ja käyttämään liikettä siirtyessään seuraavaan.

Tunti sopii nykytanssin tai jazztanssin perusteet osaavalle, usean vuoden ajan tanssineelle.

Mitä tarvitset tunneilla?

Rennot vaatteet ja paljaat varpaat tai sukat.

Kotiolovenyttely tanssituntien lisänä

Tiedätkö sen hyvän olon tunteen venyttelystä? Tavoita onnellisen olosi flow. Suorittamisen saat tunnilla unohtaa, sillä parhaat tulokset tulevat rentouden kautta. Keho kiittää. Kotiolovenyttely on myös läsnäoloharjoitus. Ei sisällä tanssillista osuutta.

Tunti sopii mainiosti tanssituntien lisänä kehonhuoltoon ja palautumiseen. Tunti sopii kaiken tasoisille teineille ja aikuisille. Irinan Kotiolovenyttelyt pidetään etätuntina. Lähetä Whatsup-viesti Tanssitehtaan numeroon 050 401 6003 niin saat ohjeet miten osallistua etätunneille.