Baletti 9-12-vuotiaille

Baletti on tanssimisen klassikkomuoto. Baletti on syntynyt Italian ja Ranskan hoveissa, missä hoviväen perussivistykseen kuulunut tanssitaito oli eräs tapa erottua tavallisesta kansasta. Baletissa pyritään keveyden ja painottomuuden illuusioon, jota korostaa ballerinojen tanssi varpaiden kärjillä ja ylväs ryhti. Balettitunti koostuu tanko- ja keskilattiaharjoituksista, jotka lämmittävät lihakset ja opettavat klassisen baletin tyylin mukaisia linjoja ja asentoja.

Baletissa työstetään vartalon oikeaa asentoa, ryhtiä, jalkatyöskentelyä, käsien asentoja, koordinaatiota, notkeutta, musikaalisuutta ja tanssillisuutta. Tunneilla harjoitellaan myös tanssisommitelmia ja kehitetään luovuutta sekä tanssillista ilmaisukykyä erilaisten tekniikoiden avulla. Halutessasi laajentaa balettiopintojasi voit ottaa balettitunnin kaveriksi kärkitossutunnin.

Mitä tarvitset tunneilla?

Otamme lukukaudella 2018-2019 lasten ja nuorten balettitunneilla käyttöön nk. ryhmäpuvun joka sovitaan yhteisesti tanssikauden alkaessa ensimmäisillä tunneilla. Lisäksi tarvitset vaaleat balettitrikoot ja vaaleat baletinharjoitustossut. Balettitunnilla pitkät hiukset pidetään nutturalla. Pojilla valkoinen hihaton t-paita, mustat trikoot ja mustat baletinharjoitustossut.